Oppskrifter
Ovnsbakt hel kveite fra GLITNE
- en superenkel og fantastisk rett
1. Sett varmluftsovnen på 120 grader
2. Vask og rens fisken, klipp bort finner og hodet hvis du ikke vil ha dem med
3. Smør en langpanne med smør/olje eller legg fisken på bakepapir
4. La skinnet være helt eller snitt opp, gni fisken inn med smør/olje og salt + pepper
5. Sett inn et steketermometer og plasser i midten av ovnen
6. Ta ut fisken når steketermometeret viser 45-48 grader eller når fiskekjøttet så vidt løsner fra beinet (30-40 min), la fisken hvile i 5-10 min før servering
7. Ved servering, skjær et snitt langs ryggraden og brett skinnet til side
8. Server helt enkelt med en god salat (f.eks. coleslaw eller grønn salat med olivenolje) eller med varmt tilbehør (f. eks. grønnsakspurè, bakte cherrytomater + brekkbønner eller stekte rotgrønnsaker) og varm saus (f. eks. enkel smørsaus, sandefjordssmør eller hollandaise).